Image

Stacks Image 1045
Stacks Image 1047

Барт Муярт
Братя
160 стр., 10 лв.
ISBN 978-619-235-105-2
превод от нидерландски
Анета Данчева-Манолова

Историята на седем братя – това е като в приказка, в която най-малкият накрая се оказва най-умен и най-голям късметлия. За соб­ственото си детство ка­то най-малкия от сед­мина братя разказва фламандецът Барт Муярт. Днес той е изключително популярен в международен мащаб, четен и обичан, както и многократно награждаван писател, преведен на повече от 20 езика. Спечелил е Мемориалната награда „Астрид Линдгрен“ (2019), най-голямата награда за детска литература (50 000 евро).
Световната критика определя „Братя“ като съкровищница от спомени за детството. От историите в нея лъха настроение, което ще ви кара да се смеете, дори и да нямате братя или сес­три. Ще видите света през погледа на детето, което авторът е бил, но и на възрастния човек, който е сега – не е чудно, че книгата пленява толкова разнообразна читателска публика.
С „Братя“ Барт Муярт доказва без съмнение, че дори щастливото детство може да бъде златна мина за един талантлив писател. Това е книга, в която ще се влюбите, докато я четете, и ще започнете да се ровите сред соб­ствената си съкровищница от детски спомени.

Image